Web Analytics Made Easy - Statcounter

نبود نظارت راه را برای مالکان و دلالان برای افزایش قیمت‌های دو برابری مسکن در زنجان بازگذاشته است و باید منتظر ماند و ببینیم بالاخره با تحویل واحدهای طرح نهضت ملی مسکن آیا قیمت مسکن در زنجان کاهش خواهد یافت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان ، مقابل مغازه یک مشاور املاک ایستاده‌ام و رفت و آمد مردم را تماشا می‌کنم؛ یک خانم و آقا به همراه دو بچه مشغول خواندن آگهی‌های پشت شیشه مغازه هستند که روی آن‌ها نوشته «واحد 80 متری، پول پیش 75 میلیون و اجاره ماهی 3 میلیون تومان»، «واحد 130 متری، پیش‌پرداخت 200 میلیون، اجاره ماهی 8.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 میلیون تومان»، «واحد مجاور پارگینگ 60 متری، پیش 70 میلیون، اجاره یک میلیون و 900هزار تومان»، «خانه کلنگی در بافت فرسوده متری 6 میلیون» و «آپارتمان تازه ساخت متری 50 میلیون». خانم و آقا با یکدیگر مشغول بحث درباره قیمت‌ها هستند و می‌گویند: «اگر بخواهیم برای اجاره چنین مبلغ‌هایی را هزینه کنیم برای خرج خانه و رسیدگی به بچه‌ها لنگ می‌مانیم.» حق داشتند چراکه با این ارقام یک کارمند معمولی باید نیمی از درآمد خود یا حتی بیشتر را صرف مسکن کند.

اندکی بعد یک زوج جوان را می‌بینم که در بین آگهی‌ها دنبال یک واحد کوچک با قیمت مناسب می‌گردند تا بتوانند زندگی مشترک خود را آغاز کنند. با هم مشغول چانه زندن هستند که «تعداد مهمان‌های عروسی را کم کنیم و از هزینه‌های جانبی بکاهیم تا بتوانیم مبلغی را روی پول پیش برای اجاره خانه بگذاریم.» از دیدن قیمت‌ها منصرف می‌شوند و می‌خواهند به بنگاه بعدی بروند اما مرد جوان اصرار می‌کند که «حالا بیا بریم داخل، کمی چونه می‌زنیم، شاید تخفیف گرفتیم.» طبق برآوردهای کارشناسان علم اقتصاد با توجه به شاخص استطاعت مالی در تأمین مسکن، اگر قیمت یک واحد آپارتمان 70 متری در زنجان را متری 15 میلیون تومان در نظر بگیریم و درآمد ماهانه یک فرد نیز 5 میلیون تومان باشد  و همه حقوق خود را برای خرید مسکن پس‌انداز کند، 210 ماه طول می‌کشد تا بتواند خانه را خریداری کند و این موضوع صاحب‌خانه شدن را برای جوانان آرزویی دست‌نیافتنی کرده است.

در همین حوالی دو آقا از یک ماشین شاسی‌بلند پیاده می‌شوند و به داخل مشاور املاک می‌روند نمی‌دانم مالک هستند، مستاجر یا خریدار اما هرچه هست لبخندشان نشان می‌دهد از دو مراجعه‌کننده قبلی اوضاع بهتری دارند. به نظر می‌رسد حالا وقت آن است به سراغ مسئولان برویم و علت گرانی‌های افسارگسیخته که تناسبی با سطح درآمد مردم ندارد را جویا شویم و مشکل کار در چرخه معیوب نظارت را بیابیم.

فضای مجازی، اهرم گرانی مسکن

پیگیری را از محسن لطفی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک و خودرو استان زنجان آغاز می‌کنم و او هم انگار منتظر سؤال از گرانی‌های بی‌حساب و کتاب است تا درد دلش از فضای مجازی باز شود؛ سایت‌هایی که در سایه نبود نظارت، مالکان در آن بدون هیچ معیاری هر رقمی را که تمایل دارند پیشنهاد می‌کنند و آن‌ها که دستشان به دهنشان می‌رسد با قیمت‌های گزاف به توافق می‌رسند و به عادی‌سازی رقم‌های نامعقول در جامعه دامن می‌زنند.

وی ضمن تأکید بر جلوگیری از چنین تحرکاتی در فضای مجازی می‌گوید: در حال حاضر متأسفانه فضای مجازی به اصلی‌ترین اهرم برای افزایش قیمت مسکن و اجاره‌بها در استان تبدیل شده است. متأسفانه عده‌ای در این سایت‌ها خود را بدون مجوز مشاور املاک معرفی می‌کنند و رقم‌های نامعقولی را پیشنهاد می‌دهند. البته در این بین افزایش قیمت کالاهای اساسی نیز بی‌تأثیر نبوده و همچنین مهاجرت مردم روستاهای اطراف به شهر به دلیل کم‌آبی و نیاز به اشتغال و کسب درآمد و درنتیجه افزایش تقاضا برای مسکن نقش داشته است.

خانواده‌های کم درآمد توان پرداخت اقساط 40 میلیون تومانی مسکن ملی را ندارند پیشرفت 10 درصدی ساخت واحدهای "اقدام ملی مسکن"/ساخت 567 هزار واحد مسکونی شروع شد دستور رستم قاسمی برای بازدید رسانه‌ها از پروژه‌های نهضت ملی مسکن/ معاونت‌ مسکن و ساختمان تغییر رویه می‌دهد؟

عدم تولید مسکن و برهم خوردن نظام عرضه و تقاضا در سال‌های اخیر را می‌توان از دیگر علل گرانی مسکن برشمرد که لطفی نیز آن را تأیید می‌کند و ادامه می‌دهد: ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن هنوز تمام نشده و پیش‌بینی می‌کنیم با تحویل این واحدها شاهد کاهش 30 تا 40 درصدی قیمت اجاره باشیم چراکه وقتی تعداد مسکن زیاد باشد صاحبخانه‌هایی که قیمت‌های بالایی پیشنهاد می‌دهند با کاهش مشتری مواجه خواهند شد و به ناچار مجبور می‌شوند تا با قیمت کمتری واحدهای خود را عرضه کنند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک و خودرو استان زنجان در مورد افزایش‌های دو برابری قیمت‌های فروش و اجاره مسکن در زنجان و بی‌توجهی به مصوبه شورای‌عالی سران قوا مبنی بر اینکه افزایش سقف تمدید قراردادهای اجاره‌بها در سال 1401 در شهر تهران و سایر کلان شهرها 25 درصد و در سایر شهرها حداکثر 20 درصد است، ابراز می‌کند: این مصوبه به مشاوران املاک استان ابلاغ شده و بازدید‌های میدانی نیز انجام می‌دهیم. تعدادی از مشاوران املاک برای تشویق مؤجران به کاهش اجاره‌بها، حق کمیسیون کمتری دریافت می‌کنند و برخی هم از ثبت قراردادها با درصدهای بیشتر از این مصوبه خودداری می‌کنند اما شاهد هستیم مؤجر و مستاجر با یکدیگر به توافق می‌رسند و گاهی قراردادهای دستی و زیرزمینی بین خودشان تنظیم می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه یک هزار و 268 مشاور املاک فعال در استان داریم، اظهار می‌کند: بررسی‌ها نشان می‌دهد در این مراکز کمتر از 10 درصد تخلف وجود دارد و بیشتر تخلفاتی که در سطح جامعه شاهد هستیم از طرف کسانی است که فاقد مجوز و پروانه هستند. واحدهای دارای پروانه معاملات را با درج مشخصات ملک و قرارداد در سامانه املاک ثبت می‌کنند و پرینت قرارداد که حاوی کد رهگیری است را به طرفین قرارداد ارائه می‌دهند. اخیراً کمیته بازرسی و نظارت بر مشاوران املاک را با حضور نمایندگانی از معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری، اماکن، دادسرای عمومی و انقلاب، تعزیرات حکومتی، اتاق اصناف و اتحادیه مشاوران املاک تشکیل دادیم که قرار است در هفته سه روز نظارت میدانی داشته باشند و ضمن برخورد با متخلفان، افرادی که در این صنف حسن شهرت دارند را مورد تشویق قرار دهند.

نبود گلوگاه برای جلوگیری از معاملات فاقد کد رهگیری

یکی دیگر از عواملی که مدتی بر افزایش قیمت‌های بی‌رویه در زنجان تأثیر داشت، معامله زنجیره‌ای ملک یا زمین بین برخی بنگاه‌داران و دلالان بود که ابوالفضل مقدم، نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان زنجان در این باره پاسخ می‌دهد: تخلف و دلال‌بازی در هر صنفی وجود دارد و تبعاتی را به همراه می‌آورد اما به همه مشاوران املاک اطلاع‌رسانی شده که باید معاملات را در سامانه املاک ثبت کنند تا از تعدد واسطه‌ها در معامله جلوگیری شود. ارائه کد رهگیری یکی از راهکارها برای جلوگیری از تخلفات و افزایش قیمت‌ها محسوب می‌شود اما به تنهایی کافی نیست و متأسفانه گلوگاهی محکم برای این امر وجود ندارد و باید این گلوگاه‌ها در ارگان‌هایی مثل شهرداری، اقتصاد و دارایی، ثبت اسناد و سایر موارد ایجاد شود تا در زمان‌هایی مثل نقل و انتقال املاک از پذیرش معاملات فاقد کد رهگیری جلوگیری کنند. اتحادیه نظارت خود را انجام می‌دهد اما اهرمی برای برخورد ندارد و ساماندهی حوزه مسکن بیشتر در اختیارات وزارت راه و شهرسازی است.

ساخت 15 هزار واحد مسکونی برای تعدیل بازار مسکن

در حالی که مسئولان اتحادیه مشاوران املاک، وزارت راه و شهرسازی را متولی اصلی بخش مسکن در کشور می‌دانند، سعید شاهین‌فر، معاون مسکن و ساختمان اداره‌کل راه و شهرسازی استان زنجان نیز معتقد است که موضوع سوداگری مسکن فقط به وزارت راه و شهرسازی مربوط نبوده و اتحادیه مشاوران املاک و دیگر دستگاه‌ها مثل سازمان صمت، تعزیرات حکومتی و اتاق اصناف باید در حوزه بازرسی و نظارت ورود و در ستاد تنظیم بازار موضوع قیمت مسکن و اجاره را ساماندهی کنند.

وی تأکید می‌کند: اگر نظارت توسط نهادهای نظارتی به درستی انجام شود شاهد مشکلات کمتری خواهیم بود. اتحادیه مشاوران املاک با توجه به شناختی که از مناطق مختلف شهر دارد می‌تواند برای هر پهنه شهری قیمت‌گذاری کند و برای تصویب به شورای مسکن، شورای برنامه‌ریزی یا ستاد تنظیم بازار ارائه شود تا از این طریق بتوان افزایش قیمت را مهار و بازار مسکن را کنترل کرد.

وی همچنین بیان می‌کند: وزارت راه و شهرسازی برای ایجاد تعادل در نظام عرضه و تقاضا اقدام به ساخت واحدهای مسکونی در قالب طرح نهضت ملی مسکن کرده است که در استان زنجان بیش از 15 هزار واحد در حال ساخت بوده که تکمیل و تحویل آن به متقاضیان از عطش بازار کمبود مسکن می‌کاهد و در کاهش قیمت‌ها موثر خواهد بود.

برخی قوانین و مصوبات در کشور وجود دارد که موضوعی را مورد تأکید قرار داده اما به طور دقیق مجری آن مشخص نیست و این امر راه پاسکاری مسئولیت را برای مسئولان باز گذاشته است و قیمت مسکن و اجاره‌بها نیز از این قاعده مستثنی نیست.

وقتی موضوع نظارت بر بازار مسکن را از اسماعیل مسلمی، معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان سازمان صمت استان زنجان جویا می‌شویم، بیان می‌کند: این مسائل در حوزه اختیارات وزارت راه و شهرسازی است و سازمان صمت صرفاً در خصوص شکایات دریافتی مربوط به حق کمیسیون مشاوران ورود پیدا می‌کند و اگر واحد صنفی رقمی بالاتر از آنچه در مصوبه کمیسیون نظارت تعیین شده است را دریافت کند، از طریق شکایتی که از او شده مورد پیگرد قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه نظارت بر قیمت مسکن و اجاره خارج از صلاحیت سازمان صمت است، اظهار می‌کند: اخیراً موضوعی مطرح شده که شکایت از مشاوران املاک و نرخ مسکن و اجاره نیز از  طریق اعلام شکایت به سامانه 124 دریافت شود تا ورودی شکایت از یک مرجعی مستند باشد اما رسیدگی به آن خارج از صلاحیت این سازمان است. البته در حال حاضر مشاوران املاک دارای پروانه باید همه معاملات را در سامانه املاک ثبت کنند و با اخذ کد شناسه پرینت آن را در اختیار طرفین قرارداد بگذارند و پاسخ به استعلامات در ادارات مختلف مثل امور مالیاتی و شهرداری باید از طریق این کد انجام شود.

تقاضای سوداگرانه و تحریک قیمت مسکن

قیمت مسکن از تعدادی متغیرهای خرد و کلان تبعیت می‌کند و افزایش جمعیت، تقاضا برای مسکن را نیز بالا می‌برد. مصطفی دین‌محمدی، عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه زنجان در مورد مولفه‌های تأثیرگذار بر قیمت مسکن در استان زنجان می‌گوید: زمانی که جایگزین‌های رقیب مسکن مثل طلا، نرخ بهره و بازار بورس گران می‌شود، مسکن را نیز تحریک می‌کند. مسکن هم تقاضای واقعی دارد و هم تقاضای سوداگرانه؛ اگر در شرایطی ظرفیت تقاضای سوداگرانه مساعد باشد، قیمت واقعی را تحت تأثیر قرار داده و رقم آن را بالا می‌برد.

وی با اشاره به اینکه قیمت مسکن در استان زنجان نسبت به استان‌های هم‌رده بالاتر است، ابراز می‌کند: در شهر زنجان بازار بورس عمق زیادی دارد و می‌توان ادعا کرد که از هر چهار زنجانی یک نفر در بورس است و در واقع مردم به دنبال این هستند که سرمایه خود را به ارزش تبدیل کنند و تمایل زیادی به سوداگری در شهر وجود دارد و تقاضای سوداگرانه نسبت به میانگین شهرها عدد بالاتری را نشان می‌دهد و این موضوع روی قیمت مسکن اثر می‌گذارد.

این استادیار دانشکده علوم انسانی دانشگاه زنجان با بیان اینکه در سال‌های اخیر عرضه مسکن ثابت مانده و جمعیت متقاضی مسکن و مهاجرت افزایش یافته است، اظهار می‌کند: آمارها حاکی از آن است که 35 درصد جمعیت زنجان اجاره‌نشین و در صف تقاضای بالقوه مسکن هستند و این موضوع تقاضا را تحریک می‌کند. از طرف دیگر قیمت نهاده‌ها و مصالح ساختمانی نیز نسبت به چهار سال گذشته بیش از پنج تا 6 برابر افزایش یافته و بر قیمت تمام‌شده اثر می‌گذارد اما همچنان وزن بیشتر قیمت مسکن مربوط به زمین است که ارتباطی با هزینه ساخت ندارد و از سود سوداگرانه تبعیت می‌کند.

وی با اشاره به اینکه سهم زمین از قیمت مسکن در مناطق بالاشهر زنجان 80 درصد و در مناطق پایین شهر حدود 35 درصد است، ادامه می‌دهد: به طور متوسط نیمی از قیمت مسکن ناشی از بهای زمین است و هرچقدر ساخت واحدهای مسکونی به سمت آسمان حرکت کند هزینه زمین بر تعداد واحدها تقسیم شده و برای تولیدکننده صرفه بیشتری خواهد داشت. به هر حال زنجان جزو استان‌های بالای میانگین کشور در قیمت مسکن است. اگر زمین‌های در شهر وارد مدار شوند، مقداری تقاضا را کنترل می‌کند اما در این صورت نیز سهم تقاضای سوداگرانه بیشتر است.

دین‌محمدی در مورد نبود تناسب بین درآمد مردم زنجان و قیمت مسکن تصریح می‌کند: اگر در اوضاع اقتصادی ثبات حداقلی ایجاد شود، رشد قیمت مسکن متوقف می‌شود؛ یعنی به دلیل انتظارات تورمی که در جامعه وجود دارد، بخشی از موتور تحریک تقاضا روشن می‌شود و اگر این موتور خاموش شود و بی‌ثباتی از بین برود، توازن بین درآمد و هزینه برقرار می‌شود.

وی ثبات اقتصادی را اصلی‌ترین راهکار کنترل قیمت مسکن در سطح کلان می‌داند و ادامه می‌دهد: باید ثبات سیاسی و اقتصادی به جامعه بازگردد تا تب بازار فروکش کند. همچنین تسهیل فرآیندهای توسعه در همه مراحل، فضا را برای گسترش ساختمان‌های جدید فراهم می‌کند. نهادهای صدور مجوز نیز باید این فرآیندها را تسهیل کنند.

حال، مستأجران و مردمی که به دنبال خانه‌دار شدن هستند، چشم امید به تحویل واحدهای نهضت ملی مسکن دارند و از نهادهای نظارتی می‌خواهند تا دست دلالان را از بازار مسکن کوتاه کنند و اجازه ندهند فضای مجازی دست‌آویزی برای سودجویی شود تا رویای داشتن سرپناه برای یک خانواده به یک چالش تبدیل نشود.

انتهای پیام/ن  

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وام مسکن نهضت ملی مسکن وام مسکن نهضت ملی مسکن اتحادیه مشاوران املاک وزارت راه و شهرسازی نهضت ملی مسکن قیمت مسکن و اجاره تقاضای سوداگرانه مشاوران املاک میلیون تومان ساخت واحدهای قیمت مسکن استان زنجان مشاور املاک افزایش قیمت سازمان صمت فضای مجازی بازار مسکن اجاره بها کد رهگیری قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۳۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیوار و شیپور نباشند باید پشت شیشه آگهی زد

بحث مسدودسازی آگهی‌های بخش املاک دیوار و شیپور، اخیرا بسیار خبرساز شده است. در برنامه «هشت صبح» رادیو اقتصاد، کارشناسان و مخاطبان به بحث راجع به این موضوع پرداختند.

به گزارش تجارت‌نیوز، برنامه «هشت صبح» رادیو اقتصاد، روز سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت برنامه‌ای با عنوان «حذف آگهی‌های مسکن از سکوهای نیازمندی‌های رایگان» روی آنتن برد تا به یکی از دغدغه‌های مردم و فعالان بازار مسکن درباره تهدید وزارت راه و شهرسازی برای مسدود سازی بخش املاک دو پلتفرم اینترنتی (دیوار و شیپور) بپردازد.

در این برنامه رضا الفت‌نسب، عضو هیات مدیره کسب‌وکارهای اینترنتی که مهمان این برنامه بود ادعای مقام‌های این وزارتخانه را رد و تاکید کرد هر دو پلتفرم امکان تطبیق کد پستی ملک و کد ملی مالک را فراهم کرده‌اند. به گفته او این دو پلتفرم خودشان مخالف انتشار آگهی‌های فیک هستند اما وزارت راه و شهرسازی هنوز به توافق صورت گرفته برای فراهم کردن اطلاعات مورد نیاز برای تایید اصالت آگهی عمل نکرده است

در گزارش این برنامه ادعا شد که عملکرد این سکوها و عدم احراز هویت مالکان سبب شده تا نوعی بازار سیاه در زمینه مسکن شکل بگیرد. 

عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی با اشاره به جلسه‌ای میان این مدیران پلتفرم‌ها و مسئولان وزارت راه و شهرسازی گفت: «در آن‌جا توافقی شده بود که به پلتفرم‌ها به‌صورت اختیاری امکان درج مشخصات املاک آگهی شده و تطبیق با کد پستی را فراهم کنند. اکنون این امکان فراهم شده و در هر دو پلتفرم‌ وجود دارد.» وی در بخش دیگری از گفت‌وگو به برخی مشکلات سامانه «املاک و اسکان» پرداخت و گفت: « به دلیل مشکلات زیرساختی حداکثر ۱۰ درصد افرادی که از این سامانه استفاده می‌کنند، می‌توانند مراحل را تا به آخر طی کنند تا آگهی‌شان ثبت و منتشر شود.»

پلتفرم‌ها خودشان سال‌ها به دنبال احراز هویت بوده‌اند

الفت‌نسب در پاسخ به سوال دیگر مجری مبنی بر این که آیا با این احراز هویت سوداگری و دلال‌بازی در بازار مسکن کنترل و مدیریت می‌شود؟ گفت: «همکاران ما در این پلتفرم‌ها در سال‌های گذشته به دنبال این بودند که موضوع احراز هویت را پیگیری کنند و این مشکل تا اندازه‌ای حل شد و سامانه «شاهکار» این اشکال را برطرف کرد. اما الان موضوع مهم‌تر «احراز اصالت آگهی» است؛ هم در حوزه مسکن و هم زمینه خودرو. ما به دنبال این هستیم که این امکان فراهم شده تا اطلاعاتی از طریق حاکمیت ارائه شود که فلان ملک متعلق به فلان فرد است و این مالکیت به هر طریق (مثلا به وسیله پیامک) احراز و اعلام شود. 

در ادامه مجری برنامه مدعی شد که این موضوع را وزارتخانه بر عهده خود سکوهای اینترنتی قرار داده، که الفت‌نسب جواب داد:«با کدام اطلاعات؟ پلتفرم از کجا این موضوع را احراز کند؟ دسترسی به این اطلاعات تنها در اختیار حاکمیت است. قرار بود این دسترسی را وزارت راه و شهرسازی برای پلتفرم‌ها فراهم کند اما تاکنون نکرده است.»

پیگرد قضایی قیمت‌سازها از سوی یک پلتفرم

سعید لطفی عضو هیئت مدیره و دبیر اتحادیه املاک مهمان دیگر این برنامه روی خط آمد و ابتدا در پاسخ به این سوال که موافق حذف آگهی‌ها از سکوهای اینترنتی هست یا نه؟ جواب داد: «من موافق حذف آگهی‌های «جعلی» از این سکوها هستم، نه همه آگهی‌ها.» او ادامه داد:«اگر این آگهی‌ها را حذف کنیم، در کجا باید عرضه شوند؟ نمی‌توان که مثل ۱۰ سال قبل پشت شیشه املاکی‌ها و یا روزنامه‌ها آگهی کرد.» او گفت که تاکید اصلی بر حذف آگهی‌های غیرواقعی است، نه همه آگهی‌ها.

لطفی اعلام کرد:«علاوه بر برخی اشخاص، برخی عوامل بانک‌‌ها نیز دست به انتشار آگهی‌های غیرواقعی می‌زنند. چون بانک‌ها بیشترین منفعت را از بالا رفتن قیمت‌ها می‌برند.»

رضا الفت‌نسب، عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی هم به اهمیت موضوع قیمت‌سازی برخی اشخاص غیر مسئول برای سکوهای اینترنتی گفت :«همکاران ما در یکی از پلتفرم‌ها، فهرستی از اشخاصی که به صورت «هدفمند» اقدام به درج آگهی کرده بودند، و مسجل شده بود که برای قیمت‌سازی این کار را انجام می‌دهند، را شناسایی کرده و به مراجع قانونی معرفی کردند.» او تاکید کرد که این موضوع برای خود پلتفرم‌ها خیلی مهم است و پلتفرم‌ها هم دوست ندارند که آگهی جعلی منتشر شود.

با مسدودسازی بازار سیاه به وجود می‌آید

پیام‌های مخاطبان به این برنامه هم متنوع بود اما بیشتر آنها حاکی از نگرانی مردم از احتمال مسدود کردن بخش املاک دیوار و شیپور بود. یکی از مخاطبان با ابراز مخالفت با حذف آگهی مسکن از پلتفرم‌های اینترنتی گفت: «افراد می‌توانند با آگهی در این پلتفرم‌ها قیمت‌های حداقلی را پیدا کنند، ولی اگر این حذف شود، ما باید بریم سراغ املاکی‌ها و آن‌ها می‌شوند سلطان این بازار.»

یکی هم با صراحت گفت:«آگهی‌های غیرواقعی را املاکی‌ها منتشر می‌کنند، به جای بستن پلتفرم‌ها، املاکی‌ها را مدیریت کنید.»

دیگری نوشت: «مخالفم. چون اگر این پلتفرم‌ها نباشند، قیمت را مشاوران املاک هر طور که خود بخواهند، تعیین می‌کنند.» 

عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی در واکنش به نظرات شنوندگان رادیو گفت:«همان طور که مردم اشاره کردند مشاوران املاک می‌توانند در این موضوع بسیار تاثیرگذار باشند. ما به عنوان پلتفرم‌ها آمدیم کمک کنیم و هم برای مردم و هم مشاوران املاک ابزاری باشیم.»

یک نفر از مشاوران املاک نیز با یک پیام صوتی مخالفتش را با حذف پلتفرم‌ها اعلام کرد و گفت:«بر فرض حذف پلتفرم‌ها، کسانی که هم اکنون در این بازار اختلال ایجاد می‌کنند که از بین نمی‌روند، بلکه به سمت امکانات دیگر کوچ می‌کنند.»

حمایت کامل پلتفرم‌ها از احراز هویت

اقبال شاکری، عضو کمیته عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی که به صورت تلفنی در برنامه حاضر شده بود هم با اشاره به سامانه «املاک و اسکان» گفت: «هر کسی که ملک خود را در این سامانه ثبت کرده باشد، به راحتی می‌تواند در پلتفرم‌های اینترنتی هویت ملک خود را احراز کند.» موضوعی که سبب شد تا عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی، وارد موضوع شود و نکته مهمی را بیان کند. او گفت: «بخش زیادی از آگهی‌ها را مشاوران املاک در پلتفر‌م‌های اینترنتی منتشر می‌کنند و به مختصات املاک اشخاص دیگر دسترسی ندارند، که آن را در پلتفرم ثبت کنند و همین باعث برخی اشکالات می‌شود.» موضوعی که این نماینده مجلس قول داد آن را پیگیری کند.

در پایان این برنامه عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی تاکید کرد: «ما کاملا با احراز هویت موافقیم، اما ابزار آن باید در اختیار ما قرار بگیرد. در حاضر هم این امکان در پلتفرم‌ها وجود دارد، اما برای آگهی‌دهندگان اختیاری است.» او تاکید می‌کند که زیرساخت‌های این موضوع در اختیار وزارت راه و شهرسازی است و قرار بود که آن‌ها فراهم کنند که تاکنون به تعهد خود عمل نکرده‌اند.

دیگر خبرها

  • پروژه نهضت ملی مسکن در تنگستان سرعت خوبی دارد
  • واحدهای خودساز و انبوه‌ساز نهضت ملی مسکن در سمنان ۶۵ درصد پیشرفت دارد
  • الزام نقره داغ کردن مالیاتی احتکارکنندگان مسکن
  • واگذاری ۱۴۸۳ سند نهضت ملی مسکن و هزار فقره سند مالکیت روستایی در بندر خمیر
  • تخصیص واحدهای نهضت ملی مسکن فرهنگ‌شهر اهواز به متقاضیان
  • تحویل ۱۴۸۳ سند نهضت ملی مسکن و ۱۰۰۰ فقره سند مالکیت در شهرک علوی
  • حال مستأجران بهتر می شود؟!
  • دیوار و شیپور نباشند باید پشت شیشه آگهی زد
  • هشدار به خریداران امتیاز مسکن دولتی | مراقب سلب امتیاز باشید!
  • گلایه مستاجران قمی از مشکلات دریافت وام ودیعه مسکن