Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@20:05:44 GMT

مشتی خاک و چند دیوار فرو ریخته

تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۲۸۱۴۰

مشتی خاک و چند دیوار فرو ریخته

ایسنا/زنجان متاسفانه خانه حکیم هیدج عالم نامدار هیدج به طور کامل تخریب شده است.

محمدحکیم هیدجی از بزرگان فلسفه و از عرفای بسیار مشهور هیدج از توابع زنجان است که در سال ۱۲۷۰ هجری‌قمری در این شهر دیده به جهان گشود. حکیم ملا محمدعلی هیدجی یکی از شاعران اندیشمند و بلندآوازه‌ منسوب به روحانیت شیعه است که بیشترین آثار منظوم خود را به زبان ترکی آذربایجانی سروده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به آثار حکمی و فلسفی اسلامی تسلطی کامل داشت و جامع‌ترین تعلیق و حواشی را بر منظومه‌ حاج ملاهادی سبزواری نگاشته است. او استاد اکثر اساتید فلسفه در قرن گذشته بوده و سال‌ها «منظومه» و «اسفار» تدریس کرده است. دیوان اشعار ترکی حکیم هیدجی در سال ۱۳۸۷ به تصحیح دکتر حسین محمدزاده‌صدیق (دوزگون) و با مقدمه‌ای جامع به همراه تحشیه چاپ شده است.

مرحوم ملا محمد حکیم معروف به (هیدجی) یکی از اعاظم فقهای عصر خویش بوده و در عرصه‌های گوناگون علمی ید طولایی داشته و در سیر و سلوک و عوالم معنوی و زهد و تقوی زبانزد خاص و عام بوده و هست، به طوری که نام و آثار وی حتی به خارج از مرزهای ایران نیز نفوذ کرده و دل‌های بسیاری را شیفته خود کرده و در داخل ایران که در آن هر جا نامی از علم و ادب سیر سلوک باشد، بی‌شک یادی از حکیم بزرگوار هیدجی باعث رونق و شیرینی آن جمع خواهد شد.

شهر حکیم هیدجی که در ۷۵ کیلومتری مرکز استان زنجان قرار دارد، در کوچه پس کوچه‌های خود میزبان خانه تاریخی حکیم هیدجی بود که متاسفانه تنها چیزی که در حال حاضر از این خانه باقی مانده، مشتی خاک و چند دیوار فرو ریخته است. هر چند بنای خانه قدیمی از ارزش معماری قابل توجهی برخوردار نبود ولی به واسطه «مکان رویداد» و اینکه محل زندگی حکیم هیدجی بوده، می‌توانست به یکی از اماکن تاریخی و فرهنگی این شهر عالم‌پرور تبدیل شود.

در همین رابطه نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر هیدج با بیان اینکه حکیم هیدجی یکی عالمان نامدار و از افتخارات هیدج است، اظهار می‌کند: با توجه به این موضوع در جلسه شورای اسلامی شهر هیدج مصوب شد، نسبت به خرید و بازسازی این خانه اقدام شود.

قربان‌علی نقیلو یادآور می‌شود: خانه حکیم هیدجی در مالکیت شخصی افراد بوده و بنا به اظهارنظر کارشناسان میراث‌فرهنگی و گردشگردی به جهت مداخلات در معماری واجد شرایط ثبت اثر نبوده و از طرفی برای تملک ملک مذکور نیازمند رضایت مالک است.

وی با اشاره به تخریب کامل این خانه، تصریح می‌کند: با توجه به اینکه این خانه مالک قانونی داشته است متاسفانه مالکان تاکنون تمایلی به فروش ملک به شهرداری نداشته و خودشان رأساً اقدام به تخریب کامل خانه کردند.

این مسئول خاطرنشان می‌کند: شورای اسلامی شهر و شهرداری آمادگی کامل دارد که در صورت موافقت مالک؛ ملک مذکور را خریداری کند تا با همکاری سازمان میراث‌فرهنگی و گردشگردی استان نسبت به بازسازی و مرمت خانه حکیم هیدجی اقدامات لازم صورت پذیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها زنجان خانه حکیم هیدجی حکیم هیدجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۲۸۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید l دیوار مرگ قمری ناجی فضانوردان!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دانشمندان به فضانوردان توصیه کرده‌اند که برای جلوگیری از ضعیف شدن بدن در محیط‌های کم‌گرانش به دویدن روی آورند؛ اما از آنجایی که آن‌ها در فضا هستند، هر نوع دویدنی مدنظر نیست. محققان به فضانوردان توصیه کرده‌اند که چندین بار در روز در اطراف «دیوار مرگ قمری» بدوند.

دیوار مرگ قمری به کمک یک استوانه چوبی غول‌پیکر که توسط بدل‌کارهای موتورسیکلت در نمایش‌ها استفاده می‌شود، یک جرثقیل به ارتفاع 36 متر و چند سیم بانجی شکل گرفته‌است. محققان خاطرنشان کردند که این میدان گرانشی مانع از دویدن بیش از حد سریع فضانوردان در ماه می‌شود. دیوار مرگ قمری نه تنها گرانش ایجاد می‌کند، بلکه برای ایجاد نیروی جانبی کافی برای مبارزه با تحلیل استخوان و عضله مفید است.

آلبرتو مینتی، استاد فیزیولوژی در دانشگاه میلان، می‌گوید:«از اینکه هیچ‌کس پیش از ما به این ایده پی نبرده بود، شگفت‌زده شدم. دیوار مرگ قمری می‌تواند یک راه مناسب و سان برای تمرین در ماه باشد.»

انسان‌ها از زمان پایان برنامه آپولو در سال 1972 پا به ماه نگذاشته‌اند، اما ناسا و سایر آژانس‌های فضایی با مأموریت‌های طولانی مدت در زیستگاه‌های دائمی خود را برای بازگشت به ماه آماده می‌شوند. فضانوردان آرتمیس ناسا قرار است سال آینده با یک ماموریت بعدی به سطح ماه در اوایل سال 2026 پرواز کنند.

اطمینان از داشتن هوا، غذا و آب برای فضانوردان تا تشعشعات فضایی، چالش‌هایی هستند که فضانوردان در ماه با آن‌ها مواجه خواهند شد. اما بدون نیروی گرانش طبیعی برای مقابله با آن، فضانوردان توده استخوانی و عضلانی را از دست می‌دهند.

محاسبات مینتی و همکارانش نشان می‌دهد که دویدن دور دیوار مرگ روی زمین، بدون آنکه منجر به زمین خوردن بشود، برای انسان بسیار دشوار است. اما در گرانش ماه، که یک ششم زمین است، این کار بسیار آسان‌تر است. طبق محاسبات او، دویدن با سرعت بیش از 12 کیلومتر در ساعت باید کافی باشد.

برای آزمایش این طرح، دو محقق در حالی که به طناب بانجی آویزان شده از جرثقیل متصل بودند، دور دیوار مرگ به عرض 10 متر دویدند. این فرایند با کاهش پنج ششم وزن بدن آنها، گرانش ماه را تقلید کرد. در ترکیب با داده‌های تردمیل، دانشمندان به این نتیجه رسیدند که دویدن برای چند دقیقه در شروع و پایان هر روز، باید نیروی کافی برای قوی نگه داشتن استخوان‌ها و عضلات و حفظ کنترل خوب سیستم عصبی ایجاد کند.

در مقابل چالش ساخت دیوار مرگ در ماه، می‌توان به جای انتقال دیوار مرگ واقعی، فضانوردان را در زیستگاه‌های دایره‌ای قرار داد و به آنها اجازه داد تا در اطراف دیوارهای خانه‌های خارج از جهان خود، بدوند.

ماریا استوکس، استاد توانبخشی عصبی-عضلانی اسکلتی در دانشگاه ساوتهمپتون، گفت:«حرکت در این محیط استوانه‌ای قطعا اقدام متقابل مفید برای کمک به جلوگیری از تغییر شرایط بدن در اثر گرانش کاهش یافته در ماه است. اما برای یادگیری مهارت‌های خاص و اطمینان از عملکرد ایمن فضانوردان بر روی سطح ماه، آموزش‌های خاصی برای زندگی روزمره و فعالیت‌های کاری همچنان مورد نیاز است.»

منبع: theguardian

227227

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901738

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ: فیلم سینمایی «حکیم نظامی» ساخته می‌شود
  • فیلم سینمایی «حکیم نظامی» ساخته می‌شود
  • ماجرای تلخ حبس طاقت‌فرسا زن زباله‌گـرد در میان دیوارهای ساختمان متروک | تصاویر
  • تجلیل از استاد نمونه دانشگاه حکیم سبزواری
  • احکام شرعی | روش تطهیر کف خانه و مانند آن
  • تصاویر | نجات معجزه‌آسای زن بمی بعد از ۴ روز حبس بین دیوار
  • نظامی گنجوی شاعر شهیر تفرشی
  • افتتاح خط یک واحد ریخته گری فویل آلومینیوم در اشتهارد
  • ببینید l دیوار مرگ قمری ناجی فضانوردان!
  • فتاوای آیت‌الله حکیم در سطح جامعه تحول ایجاد می‌کرد