Web Analytics Made Easy - Statcounter

موسس دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان درباره تجربه خود از احداث این دانشگاه گفت: پول دولت از مردم گرفته می‌شود و برای مردم خرج می‌شود. دانشگاه هم دارد پول مردم را می‌گیرد پس مردم باید خبر داشته باشند در دانشگاه چه می‌گذرد بنابراین من برای دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان دیوار نگذاشتم تا مردم به راحتی به داخل دانشگاه بیایند و ببینند در آن چه می‌گذرد، البته یکی دو بار در زمانی که مورد غضب بودم تذکر گرفتم که چرا از اموال دولتی حراست نمی‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، دکتر یوسف ثبوتی امروز در هفتمین پیش نشست دومین همایش تعامل نظام دانشگاهی و فضای اجتماعی که به همت مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور به صورت مجازی برگزار شد، درباره تجربه دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان در تعامل با جامعه سخن گفت.

وی با اشاره به پیشینه تحقیقات دانشگاهی در ایران و دوران حضورش در دانشگاه شیراز، با بیان این که «من برای تاسیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان پشتوانه وزارت علوم و حمایت مالی دولت را داشتم» گفت: دولت و وزارت علوم وقت سخاوتمندانه و همدلانه با من همراه بودند تا بتوانم دانشگاه زنجان را تاسیس کنم.  در آن زمان، یعنی بعد از پایان جنگ تحمیلی و بازگشت جوانان به دانشگاه‌ها با سه مشکل روبه‌رو بودیم. تعداد دانشجویان بسیار زیاد بود و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و هم‌چنین بودجه دانشگاه‌ها بسیار کم بود.

رئیس گروه علوم پایه فرهنگستان علوم ادامه داد: من به آقای دکتر معین، وزیر وقت علوم، گفتم تعداد کارمندان دانشگاه‌ها بسیار زیاد است و از سوی دیگر استادان دانشگاه حتی اگر علامه دهر هم باشند تنها می‌توانند از پس آموزش لیسانس بربیایند. تحصیلات تکمیلی جو آرام‌تر و فرصت بیشتری می‌خواهد. دکتر معین از من خواست پیشنهاد خود را ارائه دهم و من از وی خواستم اجازه دهند فضای جدیدی را ایجاد کنیم. دانشگاهی را تاسیس کنیم که دانشجوی کارشناسی و کارمندان قدیمی در ادارات نداشته باشیم. کارمندان اداری آن زمان و دوره‌ی فعلی بروکرات هستند و ما هنوز نتوانستیم تکنوکرات تربیت کنیم.

این فیزیکدان سرشناس در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که «وضعیت علوم پایه را در ایران بسیار خوب ارزیابی می‌کنم» گفت: بهترین تحقیقات در کشور در حوزه علوم پایه انجام می‌شود. مردم آموزش عالی را توسعه می‌دهند برای این که زندگی آسان‌تر و مرفه‌تری داشته باشند. در پزشکی و مهندسی درآمدهای بیشتر و فرصت‌های شغلی بیشتری وجود دارد بنابراین طبیعی است که اغلب افراد به دانش‌آموزان توصیه کنند این رشته‌ها را انتخاب کنند. این چیزی است که در اغلب کشورها وجود دارد و ایران هم از بقیه دنیا متفاوت نیست.

ثبوتی افزود: از میان جوانان به قدر کافی افرادی وجود دارند که به دنبال علوم پایه بروند. باید این‌ها را سوق دهیم به فکر کردن و فعالیت در آزمایشگاه‌ها. از میان این افراد به اندازه کافی کسانی وجود دارند که می‌درخشند، اگر نمی‌درخشیدند ما جوانانمان را از دست نمی‌دادیم که به کشورهای خارجی بروند. نکته مهم این است که آیا به اندازه کافی مسائل را می‌شناسیم و برای آن‌ها راه چاره داریم؟

وی در ادامه با تاکید بر این که در تاسیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان شق‌القمری رخ نداده است گفت: من فقط فرصتی ایجاد کردم که دانشجو و استاد با هم تعامل کنند و من کاری به کارشان نداشته باشم، یعنی من نمی‌گفتم چه بکنید و چه نکنید. من به دانشجو و استاد فرصت می‌دادم کار خود را انجام دهند و بعد آن‌ها را ارزیابی می‌کردم.

عضو فرهنگستان علوم ادامه داد: پول دولت از مردم گرفته می‌شود و برای مردم خرج می‌شود. دانشگاه هم دارد پول مردم را می‌گیرد پس مردم باید خبر داشته باشند در دانشگاه چه می‌گذرد بنابراین من برای دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان دیوار نگذاشتم تا مردم به راحتی به داخل دانشگاه بیایند و ببینند در آن چه می‌گذرد، البته یکی دو بار در زمانی که مورد غضب بودم تذکر گرفتم که چرا از اموال دولتی حراست نمی‌کنم. اگر مردم زنجان بخواهند وارد دانشگاه شوند کسی جلوی آن‌ها را نمی‌گیرد. مردم می‌توانند به داخل دانشگاه بیایند و در آن قدم بزنند. وقتی من به مردم احترام می‌گذارم، آن‌ها به من احترام می‌گذارند. وقتی مردم به دانشگاه‌ها راه یابند اتفاقا از اموال دانشگاه که اموال خود مردم است حفاظت می‌کنند.

وی در بخش دیگری از این نشست آنلاین در پاسخ به پرسش یکی از حاضران درباره توسعه علوم انسانی گفت: ما در ایران از تکنولوژی که عمدتا آفریده غرب است استقبال می‌کنیم. از علوم صنعتی، کشاورزی و پزشکی غربی‌ها استقبال می‌کنیم ولی هنگامی که این دانش‌ها به مسئله حقوق، حکومت، اخلاق و روابط اجتماعی می‌رسد بسیاری از چیزهایی که در غرب است را نمی‌پسندیم. مثلا وقتی به مسئله ارتباطات می‌رسد، روزنامه و رادیو و تلویزیون و ماهواره را به کشور می‌آوریم ولی بعد تکنولوژی دیگری‌ می‌آوریم که جلوی فناوری‌های قبلی را بگیرد مثلا فیلتر می‌کنیم یا دیش‌های ماهواره را از پشت بام‌ها به پایین پرت می‌کنیم.

موسس دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان با اشاره به این که در مقاله‌ای بیان کرده است دو سوم نهادهای کشور وظیفه نظارتی بر عملکرد یک سوم دیگر دارند گفت: من در دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان کاری به کار کسی نداشتم که نه وقتی از آن‌ها گرفته شود و نه از من.

ثبوتی افزود: اگر وزیر علوم بودم، دو سوم مسئولیت‌ها و آئین‌نامه‌های موجود در این وزارتخانه را حذف می‌کردم و بخش اعظم اختیارات را به دانشگاه‌ها واگذار می‌کردم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور دانشگاه دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان استقلال دانشگاه ها دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان داخل دانشگاه دانشگاه ها چه می گذرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۷۱۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای شورای اسلامی فرصت خدمت به مردم را قدر بدانند

استاندار گیلان گفت: مردم در همه عرصه‌ها پای اسلامیت، جمهوریت و انقلاب اسلامی مانده و از خون خود گذشتند، بنابراین اعضای شورای اسلامی باید فرصت خدمت به مردم را قدر بدانند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، اسدالله عباسی امروز_پنج شنبه سیزدهم اردیبهشت_در همایش روز ملی شوراها با اشاره به نقش شورای اسلامی در حل بسیاری از مشکلات شهری و روستایی اظهار کرد: تشکیل شورای اسلامی یعنی مردمی‌سازی، جمهوریت و اسلامیت که یک اقدام بی سابقه در تاریخ ایران اسلامی بوده است.

وی با بیان اینکه انتخابات شوراها گامی به سوی تحقق قانون اساسی است، افزود: تحکیم پایه‌ها و قدرت انقلاب در کشور با تشکیل شوراها محقق شد.

استاندار گیلان با بیان اینکه مسئولان، اعضای شورای اسلامی باید نسبت به رفع مشکلات مردم در حوزه‌های مختلف تلاش کنند، خاطرنشان کرد: مردم در همه عرصه‌ها پای اسلامیت، جمهوریت و انقلاب اسلامی مانده و از خون خود گذشتند بنابراین اعضای شورای اسلامی باید فرصت خدمت به مردم را قدر بدانند.

عباسی با بیان اینکه با تشکیل شورای اسلامی بسیاری از اختیارات به شهرستان‌ها سپرده شده است، تصریح کرد: اعضای شورای اسلامی به عنوان نمایندگان دولت در شهر و روستا، باید بر اساس آمایش سرزمینی برای توسعه منطقه کمک کنند و دولت سیزدهم نیز نگاه ویژه به پارلمان محلی دارد.

وی همچنین با ابراز خرسندی از آرامش حاکم در حوزه مدیریت شهری رشت، گفت: اعضای ششمین دوره شورای اسلامی شهر رشت بسیار وفاق و همدلی دارند و همین امر موجب شد تا شهردار با انگیزه بسیار زیاد تلاش کند.

استاندار گیلان با بیان اینکه قطار توسعه گیلان در حال حرکت است، تصریح کرد: عده‌ای دوست ندارند موفقیت‌های دولت در استان و افتتاح پروژه‌های عمرانی را ببیند ولی دولت مردمی آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی به مسیر خود ادامه داده و هدفی جز رفع مشکلات مردم ندارد.

عباسی با تاکید بر صادق بودن وعده‌های دولت سیزدهم در تمامی حوزه‌ها افزود: در هر قسمتی که قول دادیم صادق وعده بودیم و در دو و نیم سال گذشته، آزادراه منجیل رودبار_ پل کابلی آستانه‌اشرفیه، پل غیر همسطح میدان گیل را افتتاح کردیم و و راه‌آهن رشت کاسپین با حضور ریاست جمهوری به بهره‌برداری می‌رسد.

وی از کسب رتبه برتری گیلان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ خبر داد و گفت: در نمایشگاه دستاوردهای اقتصادی (اکسپو) گیلان جز هفت استان برتر در میان ۳۱ استان شد و در همین راستا ۱۰۰ همت سرمایه‌گذاری در بخش اقتصادی در استان در حال انجام است.

استاندار گیلان اظهار کرد: دو و نیم هکتار اراضی به پارک علم و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان الحاق شده است و امروز این امر مصوب شد و در آینده‌ای نزدیک این اراضی تحویل شرکت‌های دانش بنیان می‌شود.

عباسی اقدامات دولت سیزدهم در حوزه سراوان را خوب و بی سابقه داس تو گفت: در خصوص ساماندهی پهنه سراوان اقداماتی رخ داد که در ۴۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده و به طور علمی این پروژه در حال انجام است و دیگر نمی‌گذاریم مردم تاوان بی مسئولیتی برخی‌ها در گذشته را بدهند.

وی با اشاره به شناسایی منشا آلودگی دو رودخانه زرجوب و گوهررود رشت تصریح کرد: فاضلاب بیمارستانی، شهرک صنعتی رشت، زندان لاکان و فاضلاب شهر رشت از جمله عوامل مهم در آلودگی تالاب بین‌المللی انزلی بودند که تصفیه خانه فاضلاب زندان لاکان افتتاح و به تازگی ۱۴۰ میلیارد تومان برای فاضلاب شهرک صنعتی رشت تخصیص پیدا کرد.

استاندار گیلان با بیان اینکه انتقال خواسته‌های مردم به مسؤولان بالادست سیار تأثیرگذار است، گفت: هدف دولت سیزدهم و کارگزاران نظام مقدس جمهوری اسلامی رفع دغدغه مردم است، بنابراین عملکرد دولت سیزدهم و شورای اسلامی باید بازگو شود و این تنها را تزریق امید به جامعه می‌باشد.

عباسی با بیان اینکه عملیات وعده صادق که توسط پاسداران دلاور جمهوری اسلامی انجام شد لرزه به اندام استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی انداخته است، خاطرنشان کرد: اتفاقات رخ داده در دانشگاه‌های آمریکا توسط دانشجویان نشان دهنده اشاعه فرهنگ ظلم ستیزی و قدرت جمهوری اسلامی در دنیا است که به ثمره خون شهدا و امام شهدا به ثمر رسیده است.

در این همایش از شوراهای برتر شهرها و روستاهای استان گیلان تجلیل شد.

کد خبر 750102

دیگر خبرها

  • چهل و ششمین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در دانشگاه تبریز به کار خود پایان داد
  • انگیزه دانشجویان از تداوم اعتراضات؛ در کوی دانشگاه‌های آمریکا چه می‌گذرد؟
  • راهکارهای دانشگاهی برای تحقق «جهش تولید با مشارکت مردم»
  • اعضای شورای اسلامی فرصت خدمت به مردم را قدر بدانند
  • اولین دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران راه‌اندازی شد
  • اولین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران افتتاح شد
  • امتحانات نوبت دوم پایه نهم از ۳۰ اردیبهشت ماه آغاز می شود
  • انجام مرحله نخست واکسیناسیون فلج اطفال اتباع خارجی در کردستان
  • ابراهیمی فرارسیدن سالروز تأسیس بانک سپه را تبریک گفت
  • زنجانی‌ها روزهای خنکی را تجربه خواهند کرد